Ольга Черненко
12:56 05/12/2010

Без силових акцій мітингувальникам не досягти відставки влади — політолог

 

Щоб продовжувати акції протесту на належному рівні, потрібна висока мобілізація.

Про це сказав політолог Віталій Кулик в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Щоб акції далі були чисельними, потрібна висока мобілізація. А я сумніваюся, що та частина керівників підприємців, які закликають мітингувати далі, зможуть це забезпечити», — підкреслив він.

 

«Якщо раніше мобілізація відбувалася шляхом цілком досяжних вимог підприємців, чи то вето Президента, чи внесення змін до Податкового кодексу, і це були конкретні цілі, їх можна було досягнути, то зараз йдуть заклики про політичні цілі, досягнути яких неможливо. Це перевибори Президента, Ради, відставка уряду», — зазначив він.

 

За словами політолога, досягти цих вимог легальним способом неможливо. «Без силових акцій цього досягнути неможливо. Це не передбачено законодавством», — підкреслив експерт.

 

«Хоча деякі механізми є: це збір підписів за відставку парламенту, референдум. Але реалізувати ці можливості фактично неможливо», — додав експерт.

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс із пропозиціями Президента України Віктора Януковича. Йшлося про те, щоб залишити підприємцям спрощену систему оподаткування на тому рівні, що був раніше. Однак частина мітингувальників не збирається розходитися. Вони заявили, що домагатимуться відставки уряду і розпуску Верховної Ради.

/>  

Читайте также по теме