ГолосUA
08:51 25/10/2009

Без України забезпечити Європу російським і каспійським газом не вийде

У найближчому майбутньому жодні обхідні труби, потоки та угоди не дозволять обійтися без України в контексті забезпечення транзиту російського і каспійського газу в Європу.

Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Сергій Корсунський.

«Навіть якщо уявити, що всі російські «потоки» побудовано, потреби Європи в газі на той час будуть такими, що Україна, поза сумнівом, збереже за собою статус основного транзитера, якщо, звісно, на той момент українська інфраструктура відповідатиме необхідним стандартам надійності і безпеки», — підкреслив він.

На думку посла України в Туреччині, надійне технологічне забезпечення транзитного процесу, реалізація Меморандуму Україна-ЄС і подальша інтеграція в Європейський енергетичний простір допоможе Україні зберегти міцні позиції на енергоринку.

Крім того, на думку дипломата, Україні слід активно розвивати співпрацю з сусідами, зокрема з Туреччиною. Так, С. Корсунський переконаний, що в майбутньому українські виробники труб і компресорних станцій змогли б взяти безпосередню участь в будівництві трубопроводів через Туреччину.

За матеріалами: Дзеркало тижня

 

Читайте также по теме