ГолосUA
09:37 14/04/2010

Без Всеукраїнського референдуму внести зміни до Конституції неможливо — Томенко

Вносити зміни до Конституції України з метою збільшення коаліції до 300 голосів неможливо без проведення Всеукраїнського референдуму.

Про це віце-спікер Микола Томенко заявив на брифінгу журналістам, передав кореспондент ГолосUA.

«З політичної точки зору це небезпечно. І такий розвиток подій характеризуватиме високий ступінь монополізму влади в Україні, тому він є небезпечним для нас. Об’єктивно кажучи, можливість доведення коаліції до 300 голосів без зміни в Конституції неможлива», — зазначив М.Томенко.

«Проблема багатьох політиків, зокрема команди В. Януковича, полягає у тому, що більшість із них так і не знайшли часу ознайомитися з діючою Конституцією», — сказав він.

Саме тому на переконання віце-спікера, заяви про те, що в Україні будуть нові автономії, або про те, що після 2017 року можна буде автоматично продовжити перебування російського Чорноморського флоту в Україні, про те, що в Україні буде кілька державних мов, можна охарактеризувати «як політичні заяви неосвічених».

«Справа в тому, що для відміни цих базових речей, необхідно пройти голосування спочатку у 226 голосів, а потім у 300 голосів. Найважливіше те, що такі рішення повинен приймати народ на Всеукраїнському референдумі», — сказав він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме