ГолосUA
10:12 15/10/2009

Безкоштовні держакти не встигають видавати

Програма з видачі безкоштовних державних актів права власності на землю не поспішає втілюватися в життя.

Таких паперів отримали всього 0,5% від усіх, хто звернувся з заявами про їх видачу — всього 841 особа, заявили в Держкомітеті по земельним ресурсам.

Чиновники покарали регіональні підрозділи відомства, частину керівників філіалів навіть звільнили, проте, за словами експертів, такі методи навряд чи прискорять процес.

Згідно з повідомленням Держкомзему, за даними електронного реєстру, станом на 10 жовтня зареєстровано 164 тисячі заяв громадян на безкоштовну видачу таких актів, а видано лише 841. «Результати невтішні, цифри мізерні», — заявив голова Держкомзему Олег Кулінич. Він додав, що у більшості головних управлінь Держкомзему робота з безкоштовного оформлення та видачі держактів, ведеться неефективно. Також чиновник звернув увагу на другу половину жовтня та листопада, коли кількість заяв від громадян збільшиться: «Чи будуть готові регіональні філіали до більш оперативної чи напруженої роботи?», — переймається він.

Як повідомлялося, постановою №844 від 5 серпня 2009 року уряд заборонив стягувати гроші за оформлення та видачу держактів на землю, надавати допоміжні послуги з розробки документації, а також здійснювати будь-які інші платежі, зокрема, внески до благодійних та інших фондів. Кошти на цю програму повинні виділятися із Стабфонду.

За матеріалами: «Экономические Известия».

 

Читайте также по теме