Мария Мамаева
15:15 20/12/2010

Білорусь буде використовувати лідерів опозиції для тиску на Захід — політолог

 

Білорусь буде використовувати заарештованих лідерів опозиції для отримання певних поступок від західноєвропейських країн.

Таку думку озвучив аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Тих авансів, які білоруський режим отримував від Європейського Союзу, він не отримає. Хіба що буде торгувати затриманими політиками, так, як вони торгували Козуліним (Олександр Козулін — кандидат в президенти Білорусі у 2006 р. — ред.). І відносно нещодавно затриманих лідерів опозиції — я думаю, ними також будуть торгувати ”, — зазначив В. Горбач.

За його словами, екс-кандидат в президенти Білорусі О. Козулін був засуджений на 8 років через організацію антиурядових сутичок. Проте, за кілька років він був звільнений, що, за словами В. Горбача, було результатом переговорів із ЄС і долучення в обмін на це звільнення Білорусі до Східного партнерства.

Нагадаємо, що вчора, 19 грудня, в Білорусі відбулися вибори президента, на яких переміг діючий глава держави Олександр Лукашенко. Активісти, котрі стверджують, що під час виборів відбулися фальсифікації, зібралися на масові акції протесту, внаслідок яких міліція заарештувала більше 600 осіб (у тому числі усіх кандидатів у президенти). Також постраждали журналісти, котрі займалися висвітленням подій у Мінську.

Читайте также по теме