ГолосUA
15:46 15/04/2010

Білорусь та Україна спільно будуватимуть комбайни та залізничні вагони

Виведення кооперації України та Білорусі у галузі машинобудування на якісно новий рівень – одне з найважливіших питань двосторонньої співпраці.

Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв на прес-конференції після 18-го засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва, повідомили у прес-службі уряду.

Як повідомив Перший заступник Прем’єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко, планується утворення в Україні спільного підприємства на базі Херсонського комбайнового заводу та Республіканського унітарного підприємства «Гомсельмаш» для виробництва сільськогосподарської техніки.

Крім того, сторони домовилися завершити утворення спільного підприємства з виробництва пасажирських і вантажних вагонів на базі ВАТ «Крюковський вагонобудівельний завод» та РУП «Гомельський вагоноремонтний завод». Як заявив Володимир Семашко, ця техніка буде реалізовуватися як в Білорусі, так і на ринку третіх країн.

Андрій Клюєв зазначив, що одні спільні підприємства будуть виробляти техніку в Україні, інші – на території Білорусі. За його словами, для роботи на світовому ринку планується створити спільну групу з машинобудівних підприємств, яка буде пропонувати весь спектр продукції. На переконання Першого віце-прем’єр-міністра, це дасть можливість отримати переваги виробникам двох країн та суттєво збільшити обсяг збуту продукції.

За результатами роботи Міжурядової комісії відповідним міністерствам і відомствам двох країн дано доручення активізувати реалізацію цих та інших спільних проектів.

 

Читайте также по теме