Більше половини автоперевізників мають у своїх парках лише один автобус

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Більше половини автоперевізників мають у своїх парках лише один автобус.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор державного підприємства «ДержавтотрансНДІпроект» Анатолій Редзюк, передав кореспондент ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="4">За його словами, близько 60% перевізників громадського пасажирського транспорту мають в своїх автопарках лише один автобус, і лише 7% перевізників мають в своєму розпорядженні більше десяти автобусів.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Як зазначив А. Редзюк, кожен перевізник згідно із Законом України «Про автомобільний транспорт» повинен тримати автобуси під охороною, мати можливість контролювати технічний стан транспорту, мати механіка, медика та диспетчера. Дотримуватись усіх цих вимог дрібним перевізникам складно, а це, в свою чергу, впливає на якість надання транспортних послуг.

face="Times New Roman, serif">
size="4">На думку А. Редзюка, дрібні перевізники зможуть існувати, якщо вони об’єднаються в асоціації або холдинги. Поштовхом до цього має стати затвердження єдиного регулятора – бальної системи допуску до конкурсів, яка передбачає жорстке дотримання усіх нормативних вимог.

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Потрібні рішучі заходи для того, щоб навести тут порядок і щоб дати сигнал і підприємництву, і суспільству, і навіть органам державної влади, що старий стан вже не може виправдати себе, він повинен бути різко змінений. Зараз готуються тридцять нормативних документів Міністерства транспорту, які направлені на те, щоб поліпшити цей стан», — зазначив А. Редзюк.

Читайте также по теме