ГолосUA
12:03 19/01/2009

Більше третини українців зовсім не довіряє банкам

Більше третини українців не довіряє банкам.

Як передав кореспондент ГолосUA, такі результати опитування оприлюднила на прес-конференції науковий керівник фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

За результатами дослідження, зовсім не довіряє банкам 35% опитаних, водночас рівень абсолютної довіри до банків знизився до 1%.

На думку Ірини Бекешкіної, на сьогодні основним завданням Національного банку України має стати повернення довіри українців до вітчизняних банківських установ. «Якби у нас був розумний Нацбанк, він би одним із пріоритетних завдань вбачав підвищення довіри населення до банків — звичайно, за умови, що вони зможуть забезпечити клієнтам надійні умови», — наголосила експерт.

Опитування також показало, що найкращим способом заощадити населення вважає зберігання грошей вдома у гривнях (21%), купівля нерухомості (19%) чи зберігання грошей вдома у валюті (12%).

Загальнонаціональне опитування населення було ініційоване фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» і проведене 17-28 грудня 2008 року. Методом інтерв’ю було опитано 2012 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

 

Читайте также по теме