ГолосUA
11:38 17/09/2009

Більшість котелень має перейти на технологію відновлювальних джерел енергії — Ю.Тимошенко

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що більшість котелень в Україні повинні перейти на технології відновлювальних джерел енергії. Про це Прем’єр-міністр заявила під час відвідування Радомишльського державного лісомисливського господарства в Житомирській області, — передала прес-служба уряду.

За словами Ю.Тимошенко, близько 86% котельних в Україні мають працювати на відновлюваних джерелах енергії та з використанням спеціальних технологій спалювання вугілля. /> «Або вугілля, або деревина, або брикети з соломи, або пелети з деревини – одразу втричі дешевше тепло для країни», – підкреслила Глава Уряду.

Вона зауважила, що на сьогодні більшість котельних в Україні працюють з використанням природного газу і не використовують існуючий потенціал у переході на відновлювані джерела енергії.

«В Україні є технології, є абсолютно все виробництво устаткування для таких котельних. В Україні все для цього є, просто розуму 18 років не вистачало, і тому використовували все більше газу для опалювання і зовсім не використали наші українські можливості з виробництва тепла і електроенергії», – зазначила Юлія Тимошенко.

 

Читайте также по теме