ГолосUA
11:44 12/01/2010

Більшість моряків “Аріани” зазнала насильства з боку піратів

Більшість моряків “Аріани” зазнала насильства з боку сомалійських піратів.

Про це сьогодні повідомив один із моряків судна Олександр Лупачов, передав кореспондент ГолосUA

“Більша частина екіпажу відчула на собі фізичне насильство — побиття, скріплення мотузками в позу “ластівки”. Збройний контроль був постійно над екіпажем, з каюти судновласника без дозволу ніхто не мав права вийти, за щонайменшу провину — на палубу, “ластівка” і стусани, звичайно”.  “Контроль на вахті змінювався кожні 1,5-2 тижні. Це було обов’язковим”, — наголосив він.

Моряк також повідомив, що “пірати відразу, як тільки захопили судно, зігнали весь екіпаж в каюту судновласника”. “Каюта судновласника, якщо порівнювати з готелем, — невеликий номер люкс, туди вміщується практично весь екіпаж. На ліжку, на якому повинен був спати один судновласник, спали 3 моряки, за ліжком один, біля ліжка 4, на дивані 2, в іншій частині каюти, на палубі, на матрацах спали решта моряків”, — запевнив він.

За його словами, у машинному відділенні забезпечували життєдіяльність 2 моряки, а також вахта з 2 осіб на навігаційному містку, яка працювала цілодобово.

О.Оснач

 

Читайте также по теме
ГолосUA
16:38 25/03/2023

Украинский моряк Владимир Артамонов, которому в октябре прошлого года Белгород-Днестровский райвоенкомат не дал документы на выезд за границу, выиграл суд....