ГолосUA
17:37 26/04/2010

Більшість населення України вважає коаліцію «тушками» законною — опитування

Рішення Конституційного Суду щодо визнання права депутатів входити в склад коаліції навіть якщо вони не являються членами фракцій, які її сформували, на думку більшості українців правильне.

Про це заявив генеральний директор компанії «ФОМ — Україна» Олександр Бухалов під час презентації даного соціологічного дослідження, передав кореспондент ГолосUA.

«Із таким рішенням Конституційного Суду погодилось 36,5% українців, не погодилось 32%», — зачитав данні дослідження соціолог.

За його словами не змогли відповісти на це запитання 31,5% опитаних. На думку 39,5% опитаних сформована коаліція зможе забезпечити стабільну діяльність парламенту, 30,4% зазначили протилежне, стільки ж – 30,1% не змогли відповісти. Однак більшість українців – 43,5% висловила думку про те, що навіть при неефективній роботі парламенту Президент не має права розпускати ВР, тому що позачергові вибори країні непотрібні. Підтримає розпуск парламенту 40,9% опитаних, інші не визначились.

Разом із тим, згідно з даними дослідження, 48,6% опитаних висловились, що опозиція не зможе ефективно впливати на зовнішню та внутрішню політику країни, 28% сказали, що зможе.

Опитування проводилось 10-19 квітня. В ньому взяло участь 1000 респондентів у 85 населених пунктах по всій Україні. Дослідження є репрезентативним і висвітлює думку дорослого населення України. Ймовірна похибка — 3,2%.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме