ГолосUA
13:32 15/03/2010

Більшість “регіоналів” вважають Тігіпка “інородним тілом” — політолог

Сергій Тігіпко не зможе очолити посаду голови партії Партії регіонів, оскільки велика кількість представників ПР не є його однодумцями .

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив політолог Олексій Гарань.

“Посада голови партії С.Тігіпком стало б дрейфом Партії регіонів до більш поміркованого образу. Однак мені здається, що на даний момент це буде досить складно зробити, оскільки більшість донецьких вважають, його “інородним тілом”, тим паче, що в них на примітці свої кандидатури на цю посаду. Я переконаний, буде йти досить жорстка боротьба”, — вважає він.

Водночас політолог відзначив, що “Тігіпко певний час був віддалений від ПР, а тому буде таким своєрідним варягом”.

Крім того О.Гарань вважає ймовірним пониження рейтингу С. Тігіпка, оскільки частина його електорату дану позицію не сприйме.

“Буде відбуватись його перепозиціювання. Тігіпко під час виборів позиціонувався як третя сила, як прагматик, технократ, а якщо він іде до ПР — то це означає зміну позиціонування. Частина електорату, яка за нього голосувала цю позицію не сприйме”, — пояснив він.

“Йому ще треба завоювати довіру на сході серед традиційного ядерного електорату ПР. Я думаю, що останній крок, який зробив Тігіпко, після заяв про нелегітимність коаліції, має негативне значення для його іміджу в експертному середовищі і серед найбільш просунутої частини його електорату”.

Нагадаємо, 15 березня з’явилась у квітні Партія регіонів обере нового лідера – і крім Миколи Азарова й Олександра Єфремова дану посаду може очолити Сергій Тігіпко.

О.Оснач

 

Читайте также по теме