ГолосUA
15:56 16/01/2009

Більшість регіонів перестала платити за газ

Ситуацію з постачанням газу до регіонів України на сьогодні вдалося стабілізувати, однак нині актуальною стає проблема платежів за спожитий газ.

Про це на брифінгу заявив заступник голови Секретаріату Президента Роман Безсмертний, повідомив кореспондент ГолосUA.

«Скоріш за все, в найближчі тижні це буде головна біда, тому що за винятком Миколаївської, Одеської, Тернопільської і Хмельницької областей, всі інші області проплатили не більше 20% за перші тижні нового року за спожитий газ», — сказав він.

Говорячи про ситуацію з газопостачанням у регіонах України, Роман Безсмертний наголосив, зокрема, що станом на сьогодні не вдається підняти тиск в системі поставок газу у м. Севастополь, внаслідок чого місто залишається без гарячої води, однак опалення міста здійснюється. Також вдалося розв’язати ситуацію з постачанням газу до чотирьох південних районів Одеської області. За словами Романа Безсмертного, цього тижня було поновлено навчання у школах Запоріжжя, де внаслідок проблем з опаленням воно було перерване. «По решті областей — ситуація в нормі», — сказав заступник глави Секретаріату.

Роман Безсмертний нагадав, що проблема газопостачання в регіонах обговорювалася під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій щодо ситуації із забезпеченням газом. Він зауважив, що «очевидно, наступного тижня доведеться актуалізувати питання роботи над розрахунками за споживання газу в регіонах України». «Як ви розумієте, тут уже йдеться не тільки про те, є чи немає газу, а про здатність споживачів розрахуватися за ті об’єми, які вони споживають», — наголосив Роман Безсмертний.

За його словами, названі ним області, які найкраще розраховуються за спожитий газ, теж, на превеликий жаль, проплатили не більше 50%, і лише Хмельницька область розрахувалася за спожиті об’єми газу на 79%.

Як повідомив Роман Безсмертний, відповідно до доручення глави держави, Секретаріат Президента в щоденному режимі моніторить ситуацію в регіонах як щодо забезпечення населення газом, так і щодо розрахунків за споживання газу в комунальній сфері.

 

Читайте также по теме