ГолосUA
13:37 05/04/2010

Більшість росіян задоволені 10-річною «путініадою» — опитування

78 відсотків росіян задоволені діяльністю Володимира Путіна на посадах президента та прем’єр-міністра Російської Федерації.

Як повідомив кореспонденту ГолосUA генеральний директор Всеросійського центру з вивчення громадської думки (ВЦИОМ) Валерій Федоров, такими є результати опитування, яке Центр провів до 10-ої річниці першого обрання Володимира Путіна на посаду президента Росії.

Зокрема, повністю діяльністю Путіна задоволені 28 відсотків опитаних, ще 50 відсотків задоволені частково. Найбільшими досягненнями Путіна Росіяни вважають покращення життя ветеранів та пенсіонерів (10%), подолання кризи (9%), покращення міжнародного іміджу Росії та зростання рівня доходів населення ( по 8%), стабілізація ситуації в країні та успіхи в соціальній сфері (по 7%). Водночас 12 відсотків опитаних вважають, що ніяких досягнень не було, а ще 39% сказали, що їм важко відповісти.

Серед провалів та помилок Путіна росіяни назвали корупцію (5%), падіння промисловості та сільського господарства (3%), зростання безробіття, цін та тарифів, загострення ситуації в соціальній сфері, зубожіння населення, невиконання обіцянок – по 2%. Ще один відсоток росіян саме на Путіна покладають відповідальність за теракти та ситуацію у Чечні. Водночас 30 відсотків росіян вважають, що помилок в Путіна не було, а ще 48% було важко відповісти на це питання.

Серед прихильників Путіна найбільше мешканців центральних регіонів Росії та прибічників путінської ж партії «Єдина Росія». Найменше нинішнього прем’єр-міністра РФ люблять на окраїнах та прибічники Компартії РФ та ЛДПР.

В опитуванні взяли участь 1600 росіян з 42 регіонів Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Д. Кляхін  

 

Читайте также по теме