ГолосUA
12:11 01/03/2010

Більшості для створення коаліції з ПР у фракції НУ-НС немає — Тарасюк

Більшості для створення коаліції з Партією регіонів у фракції “Наша Україна-Народна Самооборона” немає. Про це сказав лідер Народного руху України, народний депутат від НУ-НС Борис Тарасюк, передав кореспондент ГолосUA.

“У нас немає більшості, яка погодиться на вихід із старої більшості і створення нової”, — додав він.

Він також прокоментував заяву депутата від НУ-НС Миколи Мартиненка, який заявив, про те, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має піти у відставку, а якщо цього не станеться, то НУ-НС почне переговори з регіоналами.

“Я хочу категорично заперечити таке рішення фракції. Ніякого рішення не було. Було засідання фракції, на якому не було навіть більшості від складу фракції НУ-НС, а це 72 народних депутати”, — зазначив Б. Тарасюк.

За словами депутата, засідання фракції НУ-НС має відбутися сьогодні о 17-й годині — “і тоді ми зрозуміємо, чи є більшість, чи немає”.

“Я стверджую, що більшості навколо якоїсь кандидатури у прем’єри у фракції немає. А те, що озвучив М. Мартиненко — лише думка однієї з груп, яких у фракції декілька. Також немає 37 голосів депутатів, які готові піти на коаліцію з ПР, зруйнувавши таким чином коаліцію НУ-НС, БЮТ і “Блоку Литвина””, — пояснив він.

При цьому Б. Тарасюк нагадав, що згідно з угодою, яку НУ-НС підписав з БЮТ у 2006 році, прем’єр-міністром може бути лише представники тієї фракції, яка набрала більшість голосів під час парламентських виборів. “Нараз БЮТ має 176 голосів, а НУ-НС — 72. Тому ми не можемо претендувати на кандидатуру прем’єра”, — зазначив депутат.

За його словами на засіданні фракції вже обговорювали різні кандидатури на посаду глави уряду, серед них: і Арсеній Яценюк, і Сергій Тігіпко, і Віктор Ющенко. Але, як зауважив Б. Тарасюк, жодна з цих кандидатур на сьогодні не має підтримки у діючій коаліції.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме