ГолосUA
17:48 24/09/2010

Більшості поляків не подобаються дії росіян щодо встановлення причин Смоленської катастрофи, — опитування

56% поляків негативно оцінює дії російської сторони, направлені на встановлення причин смоленської катастрофи. 53% опитуваних висловили думку, що російській владі байдуже, а 62% критикують спосіб передачі Польщі пов’язаних із слідством матеріалів.

Такі дані показують опитування Центру опитувань громадської думки (CBOS). Погляди поляків у цій справі різко змінилися від травня, коли вперше CBOS поставила полякам запитання на цю тему.

Тепер (вересень 2010) 35% поляків оцінює, що Росія прагне з’ясувати причини авіакатастрофи, а 53% висловлює протилежний погляд. У травні 58% вірило, що Росії не байдуже розкриття цієї справи, а 32% , що байдуже. />  
56% респондентів у вересні негативно оцінило дії Росії, метою яких є встановлення причин катастрофи (у травні такий погляд висловили 34% опитуваних).

На запитання про оцінку польсько-російських відносин 46% опитуваних відповіло, що воні не є ні добрі, ні погані. 19% оцінює їх як добрі, а 28% — як погані.

Нагадаємо, урядовий літак Ту-154 польського глави держави Лєха Качинського розбився вранці у суботу, 10 квітня 2010 року.

За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман.

На борту перебували 96 людей — 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Вони прямували до Катині, щоби взяти участь у траурних заходах на місці масового поховання польських офіцерів. Не вижив ніхто.  

За матеріалами: Польське радіо для закордону.

 
 

Читайте также по теме