ГолосUA
14:45 28/05/2010

Близько 30% ліків в Україні підроблені — експерт

Близько третини всіх медичних препаратів в Україні є фальсифікованими.

Таку заяву зробила народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, почесний президент Асоціації “Партнерство і довіра” Тетяна Бахтеєва на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
 
“Всесвітня організація охорони здоров’я визначає для високорозвинених країн показник щодо фальсифікованих препаратів — 5-8%. Я впевнена, що в Україні цей відсоток досягає 30%”, — заявила Т. Бахтеєва.
 
За її словами, в нашій країні практично відсутня лабораторія по дослідженню якості ліків, а працівники Центру сертифікації досліджують препарати за якістю упаковки. Прикладом низької якості ліків, на думку Бахтеєвої, є дуже високий рівень смертності від туберкульозу — при тому, що держава виділяє значні кошти на боротьбу із хворобою.
 
“Чому в нас туберкульоз займає перше місце в Європі (за рівнем смертності — ред.)? Мільйони є, ліки є, лікарі є, диспансери працюють… тому що, можливо, цей препарат не якісний! І це питання, на яке в нашій країні сьогодні не здатні відповісти”, — зазначила депутат.
 
М. Мамаєва

Читайте также по теме