ГолосUA
12:01 14/11/2008

Блок Литвина поки не висуватиме свого лідера кандидатом на посаду спікера

Блок Литвина поки що не веде жодних консультацій з приводу того, чи буде подавати кандидатуру свого лідера Володимира Литвина на посаду Голови Верховної Ради.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив народний депутат Олег Зарубінський.

Також, запевнив депутат, жодного прямого зв’язку між задоволенням власного бажання Арсенія Яценюка піти посади спікера і ймовірною  відставкою уряду немає. У той же час поведінку Блоку Юлії Тимошенко під час звільнення спікера Зарубінський назвав «справжньою істерикою».

«Відбулося те, що відбулося — спікер Арсеній Яценюк подав заяву на власне звільнення, і ми просто пішли йому назустріч і підтримали його заяву. А істерика з цього приводу носить винятковий характер з боку фракції БЮТ. Вони влаштували якесь блокування, яке нікому не було потрібним, цілком незрозуміле для нас, особливо для мене. Адже якраз голосом Арсенія Яценюка 3 вересня «Наша Україна — Народна Самооборона» набрала необхідну кількість людей для того, щоб вийти з так званої «помаранчевої» коаліції. Тобто він, безпосередньо долучився до того стану, що в парламенті немає коаліції», — вважає Олег Зарубінський.

Депутат також зазначив, що зараз немає ніякої критичної ситуації у парламенті з приводу обрання голови, і нічого страшного не сталося: «Арсеній Яценюк — людина молода, може попрацювати й народним депутатом».

 

Читайте также по теме