ГолосUA
09:55 11/11/2008

«Блок Литвина» вимагає змін у антикризовому проекті

Депутатська фракція «Блок Литвина» у Верховній Раді України вимагає розглянути як першочерговий законопроект щодо змін до антикризового законодавства. Про це повідомив кореспондент інформагенції «Голос.ua». />  
«Литвинівці» запропонували внести зміни до «Закону України про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи», оскільки, за словами депутатів, у оприлюдненому тексті є суттєві зміни невідповідності законопроекту, за який вони голосували. А саме парламентарії пропонують вилучити із прикінцевих положень антикризового законопроекту п’ятий пункт, оскільки він не був підтриманий під час голосування. Цим пунктом пропонується установити, що розміри прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати змінюються відповідно до індексу інфляції.  
 
Як заявив депутат від «Блоку Литвина» Олег Зарубінський, «владний табір не спроможний реалізувати свої плани, для боротьби з кризою необхідно з’ясувати, що потрібно для української економіки. Сьогодні проекти, які подаються на розгляд, не відповідають тим, за які ми голосували. Тому ми, зважаючи на грубі порушення Конституції України та факт фальсифікації тексту, цим проектом пропонуємо провести у відповідність до Конституції України та результатів голосування народних депутатів України 31 жовтня 2008 року «Закон України про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи» та про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

 

Читайте также по теме