ГолосUA
08:44 09/01/2010

Блок лівих сил обіцяє повернути українській молоді бажання жити в Україні

10% української молоді сьогодні не хоче жити в Україні.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України, кандидат на посаду Президента України від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко в ефірі Дніпропетровського обласного телебачення, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, позиція вітчизняних молодих кадрів зрозуміла — молодь не має можливості для реалізації свого потенціалу. У зв’язку з цим П. Симоненко підкреслив, що Блок лівих і лівоцентристських сил має відповідну програму, де враховано всі потреби молодих українців. “Через два-три роки ми гарантуємо безкоштовну освіту для всіх. Ми гарантуємо молоді реалізацію програми першого робочого місця… Ми гарантуємо розумну політику реалізації права на житло й дешеві кредити. Для молодих сімей у вітчизняних банках — 3% кредитна ставка, у комерційних — 6%. Будь-ласка, створили молоду сім’ю, ось вам дешевий кредит, будуйте. Це й соціальна підтримка — народили першу дитину, вже на 10% менше платити кредит, другу — на 50%, третю — взагалі не повертатимете кредит”, — зазначив кандидат у президенти від Блоку лівих сил.

П. Симоненко нагадав, що обов’язково мають бути безкоштовними для молоді спортивні та культурні заклади, адже “це — духовний розвиток нації”.

При цьому член Блоку лівих і лівоцентристських сил, голова СДПУ(о) Юрій Загородній, доповнюючи слова П. Симоненка, зауважив, що сьогодні Україна з-поміж європейських держав посідає перші місця за рівнем поширення алкоголізму, наркоманії та СНІДу серед молодих людей, що не може не турбувати свідомих політиків. “Коли серед молоді таке сумне лідерство, то хто житиме у державі Україна через 10, 20 чи 50 років, яке буде здоров’я українців і які будуть діти? Цим повинна займатися держава, повинна бути серйозна державна програма. Потрібна не тільки державна пропаганда здорового способу життя, а й створення умов для цього”, — зазначив він.

А. Йовик

 

Читайте также по теме