ГолосUA
13:51 11/01/2010

Блок лівих сил запросив на президентські вибори іноземних спостерігачів — Симоненко

Блок лівих та лівоцентристських сил на період проведення президентських виборів запросив до України іноземних спостерігачів для унеможливлення фальсифікації результатів чергової виборчої кампанії.

Про це повідомив лідер Комуністичної партії України та кандидат на посаду Президента України від Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко сьогодні у місті Макіївка, що на Донеччині, передав кореспондент ГолосUA.

«Я хочу звернути вашу увагу на те, що за нашою ініціативою приїдуть закордонні спостерігачі, що представляють політичні структури і держави, де при владі ліві. Це, насамперед, через Парламентську Асамблею Ради Європи, через Парламентську Асамблею держав СНД. Ми запрошуємо представників інших держав, щоб вони були очевидцями, наскільки демократично і відповідно до закону відбуваються вибори в Україні», — зазначив П. Симоненко.

За словами кандидата у президенти від Блоку лівих та лівоцентристських сил, ліві активізують свою діяльність на всіх етапах виборчого процесу. П. Симоненко підкреслив, що їхня політична сила направить на виборчі дільниці своїх спостерігачів і паралельно закликає виборців взяти ініціативу у свої руки, аби не допустити фальсифікацій.

«Мова йде про те, щоб виборці перевірили себе у списках. Певним механізмом фальсифікацій буде й те, що багато людей померло, а їх залишили у списках… Ми будемо серйозно слідкувати за тим, коли складався протокол, які дані вписувалися у нього, тобто автоматично будемо здійснювати паралельний підрахунок», — зауважив лідер комуністів.

А. Йовик

 

Читайте также по теме