ГолосUA
10:52 13/04/2010

Боделана допитали як свідка — прокуратура

Колишнього мера Одеси Руслана Боделана допитали минулої суботи у прокуратурі Одеської області як свідка у справі, порушеній за фактом зловживання службовим становищем.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України, заявивши, що стосовно цієї особи скасували постанову про оголошення в міжнародний розшук та постанову про обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Також з Боделана зняли звинувачення за статтею, порушеною за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Подальше розслідування у справі проводитиме прокуратура Одеської області.

Навесні 2005 року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем стосовно екс-мера Одеси. 5 травня 2005 року Боделана оголосили у розшук. Відразу після цього він емігрував у Росію, де, прийнявши російське громадянство, став заступником начальника Санкт-Петербурзького морського торгового порту.

9 квітня колишній мер прилетів в Одесу рейсом з Москви. Вчора екс-мер Одеси заявив, що справу проти нього в Україні закрили, що й дало йому можливість приїхати.

За матеріалами: радіо "Свобода" 

Читайте также по теме