ГолосUA
13:07 09/04/2010

Боделана, який був у міжнародному розшуку, не вдалося затримати сьогодні в Одесі

Сьогодні, 9 квітня близько 13:00 в міжнародному аеропорту «Одеса» приземлився літак з Москви, на борту якого були народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко і екс-мер Одеси Руслан Боделан.

Біля пасажирського терміналу Боделану організували пікет-зустріч представники громадських організацій «Вільна Одеса» і «Комітет оборони Одеси». Учасники акції тримали в руках плакати з написами: «Руслане Борисовичу, ласкаво просимо на нари!", "Аеропорт — СІЗО: дорога хороша, асфальт уклали, ям немає!".

Як заявив журналістам лідер "Вільної Одеси" Марк Соколов, «ми виступаємо за те, аби цей одіозний діяч, що нині є громадянином Російської Федерації, відправився відразу ж в СІЗО за ті злочини, які він зробив проти одеситів».

Зокрема, на думку активістів одеських громадських організацій, до цих злочинів відносяться «розпродаж муніципального майна, знищення міської інфраструктури і міських доріг».

«Ця людина заслуговує на найжорсткіше покарання і не повинна зараз роз’їжджати по місту. Він повинен сидіти у в’язниці», — заявили учасники акції, які мають намір «надіти на екс-мера наручники, тобто провести громадянський арешт».

Тим часом, родичі Боделана, група пенсіонерів і представників партії «Родина» тримають в руках партійні прапори. Їх підтримують також підприємці з ринків «Північний» і «Куяльник».

Біля пасажирського терміналу аеропорту представників прокуратури не було видно, хоча напередодні прокурор Одеської області Василь Присяжнюк повідомив, що кримінальне переслідування Боделана не припинялося. «У прокуратурі Одеської області є декілька кримінальних справ проти Боделана. І ніхто їх не закривав», — сказав А.Присяжнюк.

Після 20-хвилинної затримки в будівлі аеропорту Боделан в кільці охоронців пройшов поряд із пікетом зустрічаючих, сів в автомобіль і поїхав.

Не змогли зробити цивільний арешт Боделана і активісти місцевих громадських організацій.

Нагадаємо, 27 квітня 2005 року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем проти екс-мера Одеси Боделана. 5 травня 2005 року він був оголошений у всеукраїнський розшук. Відразу після цього Боделан емігрував до Російської Федерації, де, отримавши російське громадянство, працював заступником начальника Санкт-Петербурзького морського торговельного порту.

За матеріалами: УНІАН

 

Читайте также по теме