ГолосUA
11:08 27/01/2009

Богатирьова обговорила з міністром оборони Великобританії співробітництво з НАТО

Відбулась зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової з Міністром у справах міжнародної безпеки та оборони Великої Британії баронесою Енн Тейлор.

У ході переговорів сторони обговорили питання подолання наслідків газового конфлікту між Україною та Росією, позицію української сторони щодо розробки стратегії спільної європейської енергетичної безпеки, а також актуальні аспекти співробітництва по лінії Україна-НАТО, повідомили у прес-службі РНБО.

Р.Богатирьова високо оцінила значне сприяння нашій державі з боку Великої Британії у питаннях розбудови оборонних інституцій та встановлення демократичного цивільного контролю над вітчизняним сектором безпеки. Секретар РНБО України висловила сподівання на подальшу підтримку з боку британських партнерів трансформацій у безпековій сфері, зокрема, щодо проведення оцінки імплементації Стратегії національної безпеки України та розробки Річної національної програми на 2009 рік у рамках співробітництва Україна-НАТО.

У свою чергу Е.Тейлор наголосила на готовності Великої Британії надати Україні необхідну консультативно-дорадчу допомогу, спрямовану на започаткування нових та реалізацію існуючих проектів під егідою Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи.

 

Читайте также по теме