ГолосUA
06:44 09/04/2010

Богословській і Костусєву заважає мер Одеси

Народні депутати Інна Богословська (позафракційний), Олександр Костусєв (Партія регіонів) і Микола Шмідт (Блок Литвина) зареєстрували у Верховній Раді проект постанови "Про призначення позачергових виборів одеського міського голови".

У пояснювальній записці до документу йдеться, що підставою для проведення позачергових виборів стали "факти порушень Конституції і чинного законодавства" нинішнім мером Одеси Едуардом Гурвіцем.

"Інтереси одеського міського глави суперечать інтересам територіальної общини, про що свідчать рішення, що ініціюються ним, а також звернення із цього приводу жителів Одеси в органи державної влади", — йдеться в проекті.

Як приклад таких рішень наведено необгрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 2008 р.

Один з ініціаторів проведення позачергових виборів — О.Костусев, який призначений минулого четверга главою Антимонопольного комітету, але поки він не склав повноважень депутата. За його словами дії одеської влади призвели до зростання соціальної напруженості в місті.

"Особисто я провів більше 70 зустрічей з городянами, і на кожній з них люди називали все нові і нові приклади безгосподарності, халатності, злочинного відношення до жителів Одеси з боку муніципалітету", — заявив він напередодні.

"У Одесі немає ні води, ні тепла, а Гурвіц останнім часом поводиться як пахан якийсь!" — сказала І.Богословська.

Е.Гурвіц категорично заперечує всі звинувачення. "У Одесі все гаразд, а те, що написане в цьому документі (проекті постанови — ред.), не має ніяких підстав, — заявив він.- З тим же успіхом вони могли написати, що мене потрібно судити, тому що я інопланетянин!".

За матеріалами: Коммерсант-Украина

 

Читайте также по теме