ГолосUA
06:58 05/07/2009

Болгарія обирає сьогодні парламент

У Болгарії відбуваються парламентські вибори. За 240 місць у найвищому законодавчому органі країни змагаються 18 політичних сил. Про це повідомила "Німецька хвиля".

Парламентські вибори у Болгарії почалося о шостій годині ранку за місцевим часом. Прийти на виборчі дільниці і проголосувати запрошено майже сім мільйонів громадян цієї країни.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, опозиційна правоцентристська партія GERB, лідером якої є мер Софії Бойко Борисов, має більшу підтримку, ніж правляча політична сила на чолі з прем’єр-міністром Сергієм Станішевим.

Падіння рейтингу проурядових сил оглядачі пов’язують зі складною економічною ситуацією в Болгарії, критикою антикризової політики держави та гучними корупційними скандалами.  

Швидше за все, жодна з політичних сил за результатами голосування не отримає більшості місць у парламенті і не зможе сформувати уряд самостійно, прогнозують експерти.

Обидві партії, які є лідерами перегонів, заявили, що виключають майбутнє об’єднання у коаліцію. Оскільки до парламенту можуть пройти і деякі дрібні партії, коаліційний процес обіцяє бути складним.

Болгарія – країна-новачок ЄС, що є також найбіднішою країною європейської спільноти. З часів падіння комуністичного режиму в цій державі жодному уряду не вдавалося знову прийти до влади після виборів.

 

Читайте также по теме