ГолосUA
15:08 14/04/2010

Бондаренко: Відмова від збагаченого урану — це найменша ціна для України

Відмова від запасів високозбагаченого урану — це найменша ціна, яку могла заплатити Україна, щоб вийти з числа аутсайдерів.

Про це сказав політолог Кость Бондаренко кореспонденту ГолосUA.

Коментуючи ситуацію із збагаченим ураном політолог зазначив, що він нікому не заважав і практично ні в чому не допомагав Україні.

“Це найменша ціна, яку Україна може заплатити за те, щоб перестати бути аутсайдером і знову повернутись до цивілізованого світу”, — сказав він.

Експерт додав, що візит Президента України Віктора Януковича до США був позитивним.

“Я вважаю, що візит Януковича до США був позитивним, оскільки відбулась зустріч Януковича зі ще одним стратегічним партнером України. Крім того, відбулась низка зустрічей, в результаті яких можна говорити про новий прорив української дипломатії. Вона знову виходить на належні оберти. Незважаючи на те, були в США доленосні ті чи інші рішення, якщо врахувати те, що декілька останніх років українські лідери у світовій політиці “персонами нон-грата”, і не відбувалось ніяких зустрічей українських політиків, то зараз можна говорити про те, що Україна поступово виходить із цієї ситуації.” — сказав він.

Нагадаємо, протягом останніх днів Президент Віктор Янукович перебував з робочим візитом у США, де взяв участь у самміті з ядерної безпеки та пообіцяв світовій спільноті, що Україна відмовиться від своїх запасів високозбагаченого урану.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме