Борг “Донецьктеплокомуненерго” з’явився через занижені ціни на тепло — економічний директор компанії

size="4">Борги у “Донецьктеплокомуненерго” перед компанією “Газ України” з'явилися через занижені ціни на тепло.

size="4">Про це у коментарі журналісту ГолосUA повідомив директор з економіки компанії “Донецьктеплокомуненерго” Сергій Куликов, коментуючи розпорядження компанії “Газ України” про припинення газопостачання “Донецьктеплокомуненерго”.

size="4">Дійсно, таке розпорядження є”, — зазначив він, додавши, що від газопостачання компанію досі ще відключено не було. При цьому на запитання стосовно того, як компанія збирається розплачуватися із цими боргами С. Куликов відповів: “Це питання, на яке немає відповіді”.

size="4">Для теплопостачальних підприємств ціна на газ підвищилася. Якщо підвищується ціна на газ, повинна підвищитися вартість теплопостачання. Зараз змінився порядок встановлення цін і тарифів на теплопостачання. На даний момент повинна була утворитися комісія суто з комунальних платежів, але функції цієї комісії передали НКРЕ. НКРЕ протягнула до грудня-місяця. У нас є висновок інспекції цін, що тариф повинен був бути у розмірі 374 грн., а нам встановили 283 грн., або на 91 грн. менше. Тобто за кожну одиницю відпущеного тепла ми несемо збитки, а різниця між тими витратами, які ми несемо і тим, що ми потім отримаємо у результаті грошей, що надійдуть, становить 40%. Ось що відбувається”, — пояснив він.

size="4">Нагадаємо, компанія “
face="Arial">Газ України” заявила про намір відключити газопостачання в 9-ти регіонах України через борги. Зокрема, було доручено ДТ “Донецькоблгаз” припинити газопостачання до “Донецьктеплокомуненерго” за борги у розмірі 156 мільйонів гривень.

Читайте также по теме