ГолосUA
06:48 19/08/2009

Борг КМДА перед «Київенерго» складає 1,2 млрд грн.

Борг Київської міської держадміністрації перед компанією "Київенерго" за станом компенсації різниці між економічно обґрунтованими витратами на виробництво теплової енергії і існуючими тарифами на 1 липня складає 1,2 млрд грн., що підтверджене актами.

Про це повідомили в прес-службі "Київенерго".

При цьому борг споживачів за використану електричну енергію складає 617,255 млн грн. Найбільшим боржником є "Київводоканал" — 286,345 млн грн.

За станом на 14 серпня рівень боргу споживачів за теплову енергію складає 814,041 млн грн. З них борг житлових організацій — 754,793 млн грн. При цьому в "Київенерго" нагадали, що вартість газу для подачі тепла споживачам Києва в зимовий період становить 15-18 млн грн., в літній — 1,5-2 млн грн.

Нагадаємо, 18 серпня, внаслідок примусового зниження тиску газу відключився останній водонагріваючий котел на ТЕЦ-5. Днем раніше через припинення газопостачання з боку ДК "Газ України" сталася аварійна зупинка єдиного працюючого блоку ТЕЦ-6.

Як заявив голова Правління Акціонерної компанії "Київенерго" Едуард Соколовський, зупинка ТЕЦ-6 є результатом популізму і зневаги фінансовою дисципліною.

Зі свого боку Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко дала НАК "Нафтогаз України" доручення терміново відновити постачання газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 м. Києва, які були відключені від постачань газу через борги перед "Київенерго".

 

Читайте также по теме