ГолосUA
17:58 23/09/2010

Борги по зарплатах не зникають завдяки тривалій економічній кризі – Лановий

Головною причиною боргів по заробітних платах є кризова ситуація в економіці, а саме незадовільне наповнення бюджету та відсутність кредитів для підприємців.

Таку думку висловив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Причина боргів — кризова фінансова ситуація в країні. Бюджет не може зібрати стільки доходів, які він планував, він має збільшувати дефіцит, має брати більше боргів», — сказав він.

За словами економіста, ситуація на банківському ринку також незадовільна, банки не кредитують підприємства. Це ставить у вкрай погану ситуацію виробників, тому що вони не можуть чесно розрахуватися з постачальниками, виплатити зарплату, отримати кредит під ці потреби.

«Фінансові обмеження за ланцюговим принципом діють на всіх учасників економічного обороту. Ті, хто не отримав кредитів, вчасно не платять, і у їх постачальників також виникають проблеми із вчасним надходженнями коштів і виплатою зарплат. Тому виною є кризова фінансова ситуація», — наголосив В. Лановий.

Нагадаємо, за даними Державного комітету статистики, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні на 1 серпня 2010 склала 1,55 мільярда гривень, що на 13,5% менше, ніж на 1 липня, але на 5,2% більше, аніж на початок року.

І. Носальська />  

Читайте также по теме