ГолосUA
10:19 26/11/2010

«Бориспіль» оснастили високоефективною системою огляду

 

Пункти контролю за безпекою Міжнародного аеропорту «Бориспіль» оснащені високоефективною системою виявлення речовин, матеріалів і виробів на тілі та в одязі людини.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку України.

Радіохвильові сканери, що мають сертифікат Міністерства транспорту та зв'язку України на їх використання в аеропортах України, допомагають провести безпечний безконтактний оперативний огляд громадян.

Спеціальна технологія сканування забезпечує виявлення прихованих в одязі і на тілі людини об'єктів всього за 2-5 секунд, зокрема, вибухових речовин чи пристроїв, боєприпасів, вогнепальної та холодної зброї; наркотичних засобів; сильнодіючих отруйних та інших небезпечних речовин у закритих ємностях; радіоактивних та біологічних матеріалів; конденсованих речовин будь-якої консистенції, виробів з металу, дерева, скла, кераміки, пластмаси, гуми та інших матеріалів.

Сканер випромінює радіохвилі міліметрового діапазону, які, не проникаючи через шкіру людини, відбиваються від неї. Потужність радіосигналу сканера в 10 тисяч разів нижча за потужність випромінюваного сигналу мобільного телефону і відповідає встановленим стандартам безпеки.

Сканування не здійснює жодного шкідливого впливу навіть на людей з кардіостимуляторами, вагітних жінок, дітей і не має медичних обмежень у застосуванні.

Сканер розроблений з урахуванням вимог до забезпечення приватності огляду громадян. Оператор бачить на екрані чорно-біле зображення силуету, що не дозволяє ідентифікувати суб'єкта огляду, а функція програмного забезпечення дозволяє розмивати зображення обличчя.

Встановлення системи здійснюється для виконання рекомендацій Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та Європейської конференції цивільної авіації (ЄКЦА) у сфері авіаційної безпеки і відповідає нормативним документам України.

Аеропорт«Бориспіль» – єдиний аеропорт в Україні, оснащений сучасними сканерами, які встановлені як у новому терміналі «F», так і в терміналі «В».

Читайте также по теме