ГолосUA
07:04 08/04/2010

“Бориспіль” запізнюється з підготовкою до «Євро-2012» на чотири місяці

Будівельні роботи у аеропорту “Бориспіль” відстають від графіку на 4 місяці.

Про це заявив гендиректр Міжнародного аеропорту “Бориспіль” Борис Шахсуваров на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Термінали пасажирські, а особливо термінал D, є критичними. Іде багато питань щодо відставання будівництва від графіку, і можу сказати: так, воно є, і в цілому його можна оцінити по всьому об’єкту — близько 4 місяців. По окремих елементах цього об’єкту є відставання більше, ніж на 4 місяці, по окремих — менше”, — зауважив він.

За його словами, незважаючи на відставання, завдяки тому, що в керівництва аеропорту та генерального підрядника з’явився більш конструктивний діалог, розбудова аеропорту буде здана вчасно. Кінцева дата здачі останнього об’єкту аеропорту не переноситься і буде 1 вересня 2011 року.

Вимогою УЄФА на момент проведення фінальної частини Євро-2012 є пропускна здатність терміналів аеропорту “Бориспіль” у 4 тис 150 пасажирів у годину пік, наразі ця цифра становить 1 тис. 840 пасажирів у годину пік. Однак, гендиректор запевнив, що очікувана пропускна здатність усіх терміналів аеропорту у 2012 році становитиме 6 тис. 50 пасажирів у годину пік. Зокрема, пропускна здатність терміналу B становитиме 3 тисячі пасажирів у годину пік, В — 1 тис 450, терміналу F — 900.

“Проблем із фінансуванням у нас не виникає”, — додав Шахсуваров.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме