ГолосUA
17:38 18/11/2008

Бортницьку станцію аерації реконструюють

Київ планує провести реконструкцію Бортницької станції аерації.

Про це повідомили Голос.UA в прес-службі міської адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка.

Згідно з ТЕО, орієнтовна вартість реконструкції становить 420 млн. євро, а терміном реалізації проекту реконструкції визначено 2009-2014 роки.

«Для того, щоб втілити в життя заплановану модернізацію необхідне стабільне фінансування. Ми розуміємо, що це великі кошти, тому розраховуємо на залучення інвесторів», – зазначив Анатолій Голубченко.

Згідно з розпорядженням, Головному управлінню капітального будівництва КМДА на основі затвердженого ТЕО доручено розробити та затвердити проектну документацію.

У свою чергу, ВАТ «АК «Київводоканал» на підставі ТЕО доручено розробити технічне завдання для виконання проектних робіт з урахуванням рекомендацій та технологічних рішень.

Також Анатолій Голубченко нагадав, що реалізація усіх запланованих заходів з реконструкції забезпечить стабільну роботу Бортницької станції аерації на 50 років. Де, після реконструкції мають зникнути усі неприємні запахи, а у Дніпро потраплятиме очищена вода, яка буде відповідати санітарно-екологічним вимогам.

 

Читайте также по теме