ГолосUA
15:41 07/10/2009

Боржників Укрпромбанку і банку «Надра» не випускатимуть з країни

З України не випускатимуть несумлінних позичальників проблемних Укрпромбанку та банку "Надра".

Відповідний указ підписав Президент України Віктор Ющенко, яким дав доручення державній прикордонній службі вжити всі необхідні дії для блокування виїзду з країни боржників.

"Недобросовісні люди повинні виконати свої зобов’язання перед банками і перед вкладниками", — наголосив глава держави.

Як зазначив Президент, такий захід необхідний для того, щоб у подальшому тимчасовим адміністраторам цих банків не довелося шукати позичальників за кордоном.

В. Ющенко також доручив Службі безпеки та Генеральній прокуратурі взяти під контроль питання фіктивних банкрутств позичальників проблемних банків. /> "Земля повинна горіти під ногами у тих, хто не повернув кредит", — сказав Ющенко.

Глава держави також повідомив, що проблемна заборгованість перед Укрпромбанком і банком "Надра" оцінюється в 12 млрд. гривень, тоді як зобов’язання банків перед вкладниками становлять близько 15,4 млрд. гривень, тому погашення заборгованості за кредитами дозволить вирішити проблему розрахунків за депозитами.

Ющенко також доручив Національному банку України у найближчі п’ять днів завершити переговори з усіма великими позичальниками цих банків і скласти графік погашення кредитів або ж план реструктуризації запозичень.

При цьому Президент відзначив, що центральний банк також має розглянути можливість здійснення альтернативних розрахунків позичальників з банками.

Глава держави підкреслив, що через два дні після завершення цих переговорів Нацбанк повинен оприлюднити перелік недобросовісних позичальників — фізичних і юридичних осіб.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

 

Читайте также по теме