ГолосUA
17:31 05/08/2010

Браконьєри піймали кілограмову піранью в Інгульці в Херсонській області

Браконьєри піймали піранью вагою 1,16 кг і близько 30 см довжиною в ріці Інгулець біля села Садове (Білозерський район Херсонської області).

Про це повідомила прес-секретар Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області Олена Денисова.

"Ми не повідомляли про цей випадок кілька днів, доки експертиза в Херсонському Державному аграрному університеті (ХДАУ) не підтвердила, що піймана риба — це піранья ", — сказала вона.

Піранью під час рибоохоронного рейду вийняв із браконьєрських тенет державний інспектор Херсондержрибохорони.

Експертиза ХДАУ встановила, що ця риба називається бурий пако або колосома, належить до сімейства Characіdae — мирної рослинноїдної піраньї, яка є об’єктом акваріумістики й аквакультури, теплолюбна, гине при температурі води нижче +14 С.

Фахівці Держуправління вважають, що причиною появи піраньї у водоймах Херсонської області, швидше за все, є дії акваріумістів, які цілеспрямовано через ті, або інші причини випускають свої об’єкти декору в природні водойми.

Як зазначає Держуправління охорони навколишнього природного середовища, в Україні піраній почали тримати з 80 років минулого століття.

Тоді вони були рідкою й дорогою екзотикою, сьогодні ж на них існує мода, що усе ще набирає обертів.

З матеріалами: Українські новини />  

Читайте также по теме