ГолосUA
19:15 24/12/2008

Британські геї образилися на Папу Римського

Члени британської організації, що захищає права геїв, образилися на Бенедикта XVI.

Захисникам секс-меншин не сподобалось, що у щорічній промові перед вищим духівництвом Ватикану Папа Римський заявив, що порятунок "екології людських істот" також важливий, як і турбота про збереження тропічних лісів.

Про це повідомило Бі-Бі-Сі.

За його словами, преклоніння перед Божим творінням не повинне зводитися лише до охорони довкілля. Необхідно, сказав Папа, врятувати людину від самої себе. Понтифік підкреслив, що вважає теорію рівності статей згубною для людства, оскільки вона стирає різницю між чоловіком і жінкою.

 81-річний понтифік сказав, що поряд із захистом довкілля повинна існувати і екологія людства. Виступаючи перед служителями церкви, Папа також нагадав про непохитну позицію церкви відносно одностатевих браків. Преподобний Шерон Фергюсон, який представляє рух християн з нетрадиційною сексуальною орієнтацією заявив, що подібні вислови можуть заохочувати гомофобію.

Згідно багатолітньої традиції в своєму передноворічному виступі Папа Римський позначає ряд проблем суспільства, вирішення яких вважає первинним завданням церкви. Цього року понтифік звернув увагу на те, що, на превеликий жаль, заснований церквою Всесвітній день молоді сприймається багатьма просто як барвисте видовище, якийсь аналог рок-фестивалів. За словами Папи, йому б хотілося, щоб, перш за все, молодь звертала увагу на духовний вміст свята. В закінченні виступу Бенедикт XVI побажав всім щасливого Різдва. 

Читайте также по теме