ГолосUA
17:14 05/11/2008

Британські лідери посварилися через Барака Обаму

Британський Прем’єр-міністр Гордон Браун та лідер консервативної партії Девід Камерон посварилися через причини, котрі привели Барака Обаму до перемоги. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Прем’єр-міністр заявив, що Обама переміг тому, що він — «серйозна людина», котра може керувати країною «в серйозні часи». За його словами, Обама втілює прогресивні цінності, котрі поділяє керуюча партія Великобританії.

Лідер консерваторів, на противагу, заявив, що надія на зміни, котру дає американцям Барак Обама, не має нічого спільного з лейбористами. Камерон сказав, що перемога Обами відновила статус Америки як «символу надії», а також іронічно нагадав Прем’єр-міністрові його слова про те, що «теперішні часи — не для новачків». За словами лідера консерваторів, британські виборці тепер мають право поцікавитися, «скільки ще їм треба буде терпіти стару політику терперішнього уряду».

У відповідь, Гордон Браун нагадав, що консерватори виступали проти всіх пропозицій з приводу підтримки американської економіки, котрі були підтримані Бараком Обамою. «Насправді, політику консерваторів завжди відкидали — як в Америці, так і у Великобританії», — заявив він. Прем’єр-міністр додав, що «єдина зміна, котру можна співвіднести з консерваторами — це зміна ними своєї позиції ледь не щотижня».

Раніше лідери головних політичних партій Великобританії позитивно коментували перемогу Барака Обами на президентських виборах у США. Гордон Браун сказав, що "предвиборча кампанія Обами надихала своєю енергічною политикою, прогресивними поглядами і баченням майбутнього. Зі свого боку, Девід Камерон назвав щойно обраного президента «першим представником нового покоління світових лідерів».

 

Читайте также по теме