ГолосUA
06:47 30/12/2008

Британські мільйонери «схуднули» наполовину

Статок найбагатших жителів Великобританії через глобальну фінансову кризу зменшився більше, ніж наполовину.

Про це повідомила газета «Сегодня» з посиланням на «Sunday Times».

На даний момент експерти видання складають щорічний список найбагатших жителів країни — «Sunday Times Rich List 2009», який буде опублікований навесні цього року.

«Дослідження показує, що сукупний статок тисячі найбагатших людей у Сполученому Королівстві зменшився більш ніж на 50% — з 412,8 мільярдів фунтів стерлінгів у 2008 році приблизно до 200 мільярдів», — відзначила газета.

Більш ніж на 60% зменшився розмір особистого статку металургійного магната індійського походження Лакшмі Міттала, який протягом останніх чотирьох років очолював список багачів «Sunday Times».

За попередніми оцінками, його статок скоротився з 27,7 мільярдів фунтів до 11 мільярдів.

Криза також серйозно зачепила інтереси таких бізнесменів, як власник виробництва спортивних товарів Том Хантер, чий статок зменшився з 1,05 мільярдів до 750 мільйонів, і голови бюджетної авіакомпанії «EasyJet» Стеліоса Хаджі-Іоанну, який втратив більше 300 мільйонів фунтів в порівнянні з торішнім розміром статку в 812 мільйонів.

Також особливо постраждали від фінансової кризи розміри таких активів, як хедж-фонди і компанії з операцій з нерухомістю — в деяких випадках скорочення сягло 90%. 

Читайте также по теме