ГолосUA
14:30 03/05/2010

Британські ЗМІ: Поляки досі не вірять у випадковість трагедії під Смоленськом

Поляки досі не вірять у випадковість смерті в авіакатастрофі під Смоленськом президента Польщі Леха Качинського та низки високопоставлених посадовців.

Про це розповідає газета “The Financial Times” (http://www.ft.com/cms/s/0/0d58ea9c-5460-11df-b75d-00144feab49a.html?ftcamp=rss).

За словами журналістів, більшість поляків просто не можуть, а інколи й не хочуть змиритися із тим фактом, що авіакатастрофа поблизу Катині, де в 1940 радянська влада розстріляла тисячі польських офіцерів, є випадковістю, пов’язаною з туманом.

"Минулого тижня слідчі заявили, що проводять п’ять ліній розслідування: технічна проблема авіалайнера, побудованого в Росії, помилка пілота, помилка авіадиспетчерів, теракт або цілеспрямований тиск на пілотів, не враховуючи погані погодні умови. Попри те, що головний прокурор Польщі зробив наголос на тому, що виключає "фантастичні" теорії падіння літака, дискусія в суспільстві не вщухає: у поляків зберігається тенденція підозрювати росіян у всіх гріхах, особливо, коли відбувається така трагедія", — зазначило видання.

Підготувала Л. Дубенко />  

Читайте также по теме