ГолосUA
15:05 01/01/2010

Британці створюють алкоголь, що не викликає похмілля

Британські вчені працюють над створенням речовини, яка імітує приємний вплив алкоголю на психіку, при цьому не викликаючи похмільного синдрому.

Нову речовину можна буде вживати, відчуваючи при цьому всі «бонуси» від вживання алкоголя, при цьому її вплив майже миттєво знімається однією пігулкою протидієвої речовини, після прийняття якої можна, наприклад, вести машину або виходити на роботу. Синтетичний алкоголь розробляється з речовин, споріднених валіуму. Він впливає на нервову систему схоже до алкоголя, стимулюючи центри, які відповідають за відчуття розслаблення та насолоди.

На відміну від алкоголя, він не діє на інші частини мозку, які контролюють зміну настрою, не викликає звикання, і набагато легше за справжній алкоголь виводиться з організму. В ідеалі така речовина не має ані запаху, ані смаку. Його можна буде використовувати замість алкоголя у пиві та вині.

Розробки проводяться у Лондонському імператорському коледжі (Великобританія). Очолює цю роботу провідний британський експерт у галузі наркотичних речовин професор Девід Натт. Він впевнений у майбутньому, де люди зможуть пити і не п’яніти. Сьогодні його команда шукає спонсорів. Представники індустрії алкогольних напоїв поки не виявили зацікавленості, але професор впевнений, що знайде уряди та бізнесменів, які зацікавляться соціальною користю речовини, яка не викликає похмілля та сп’яніння.

За матеріалами «The Telegraph"

 

Читайте также по теме