ГолосUA
13:50 17/05/2010

Брюссель та Вашингтон задоволені російсько-українськими відносинами — експерт

Брюссель та Вашингтон схвалюють нинішні російсько-українські відносини.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA сказав директор Української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов відповідаючи на запитання наскільки постійні переговори Росії та України вплинуть на відносини із Заходом та США.

«Те, що зустрічі (президентів В. Януковича та Д. Медведєва — ред.) зараз проходять часто й інтенсивно — це наслідки того вакууму відношень між Росією та Україною, котрий створювався за останні декілька років, а по законам фізики, вакуум дуже швидко заповнюється. Ми бачимо і Брюссель і Вашингтон реагують на це, не те що стримано, а із порозумінням, і навіть, зі схваленням», — пояснив експерт.

При цьому В. Корнілов нагадав, що «у минулому західні експерти і політики високого рівня, постійно говорили про те, що захід дуже втомився від проблем між відносинами України та Росії і хоче нормалізації цих відносин. Тому, всім було зрозуміло, що найбільш розваленим є російський вектор у зовнішній політиці і тепер необхідні значні зусилля і Москви і Києва, щоб цей вектор відновити, як мінімум в тому об’ємі, в якому він був до 2004 року і продовжити ці відносини й надалі».

Нагадаємо, 17 травня Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв прибув з офіційним візитом до України.

О.Оснач />  

Читайте также по теме