ГолосUA
14:48 29/08/2009

Будинки для постраждалих від повені на Прикарпатті розберуть і продадуть

На 80% збудовані оселі для 20 родин, що постраждали від повені у місті Галич на Прикарпатті, розберуть, щоб розрахуватися з боргами за будматеріали.

У серпні минулого року влада урочисто заклала наріжний камінь під майбутні будиночки для потерпілих внаслідок повені. Тоді крайнім терміном для заселення називали 15 листопада 2008 року.

Та ще й досі будинки навіть не добудували, а тепер галичан попередили – у ще не зданих новобудовах незабаром познімають газові котли, батареї, сантехніку, навіть дахи. Бо підрядників "підпирають до стінки" постачальники будматеріалів – погрожують судами за борги у майже півтора мільйона гривень.

Чиновники пояснили, що так сталося, бо ці будинки зрештою виявилися дорожчими, ніж порахували спочатку. На гроші, нещодавно виділені урядом для погашення боргів за відновлювальні роботи, ці підрядники розраховувати не можуть. Адже будинки зводили за компенсації самих потерпілих і так звані "спонсорські гроші" — Житомирщини та Донеччини, зокрема.

Та Житомирська і Донецька області не можуть більше дати грошей, бо у них у самих є проблеми з бюджетом. Тому залишається сподіватися на кошти з благодійного фонду Кабміну.

Підрядники готові чекати на гроші не більше місяця. Відтак підуть розбирати щойно зведені оселі. Люди із жахом думають про зиму, кажуть, ще однієї в аварійних будинках — просто не переживуть.

За матеріалами: ТСН.ua, ТРК «Вежа»

 

Читайте также по теме