ГолосUA
12:56 26/11/2010

Будівельники євростадіону у Львові страйкують, бо не отримують зарплати

 

У Львові страйкують близько 120 робітників фірми "Комфортбуд", зайнятих на будівництві футбольного стадіону на околицях Львова.

Причина страйку — тримісячна заборгованість по заробітній платі в фірмі "Комфортбуд". Участь в акції протесту беруть не всі робітники, оскільки бояться можливого звільнення, погрози якого вже прозвучала.

Журналістів, які виїхали на будівельний майданчик стадіону, що на вул. Стрийській-Кільцевій дорозі, охорона туди не пустила. Разом з тим, охоронці запевнили, що робота на стадіоні триває і ніхто не страйкує.

Зі свого боку, голова Львівської облдержадмінстрації Василь Горбаль у своєму коментарі повідомив: "Думаю, що такого факту немає". Він також пообіцяв з'ясувати подробиці найближчим часом.

При цьому будівельники, які перебувають на зв'язку з журналістами, заявили, що вже готуються вийти з пікетом на вул. Стрийську-Кільцеву до в'їзду до Львова. З онлайн-трансляції, яка ведеться зі стадіону, було видно, що вранці будівельники припинили працювати і зібралися посеред майданчика, а пізніше покинули його і попрямували до виходу, але охорона не випустила їх із стадіону.

size="3">Натомість, як розповів заступник голови Львівської ОДА з питань “Євро-2012” Володимир Губицький будівельникам євростадіону
size="3">виплатять заборговану за вересень-жовтень заробітну плату орієнтовно у вівторок наступного тижня.

size="3">Я мав сьогодні розмову з головою правління «Комфортбуду» Андрієм Гнатишаком та з директором з будівництва стадіону ФПГ «Альтком» Василем Огородником. За два місяці (вересень-жовтень), дійсно, є заборгованість по заробітній платі. Але це не є аж такий великий проміжок часу, враховуючи те, що зарплата виплачується за актами виконаних робіт. Роботи справді виконані. Була затримка в проплаті генпідрядником. Сьогодні в 10.00 год. ранку, за інформацією Василя Огородника, кошти у сумі 4,480 млн. грн. будівельникам переказані. Враховуючи, що сьогодні п’ятниця, ще є субота та неділя, орієнтовно на вівторок «Комфортбуд» зможе ці кошти виплатити будівельникам”, – повідомив Губицький.

size="3">Інформацію про проблеми з виплатою зарплати працівникам Комфортбуд ЗІКу підтвердив колишній директор Комфорт-інвесту Ярослав Візняк. За наявною у нього інформацією, будівельники дійсно протягом тривалого часу мали проблеми з отриманням заробітної плати.

size="3">За матеріалами: korrespondent.net, zik.com.ua

Читайте также по теме