ГолосUA
09:36 25/11/2008

Будівельників тепер звільнятимуть після погодження з профспілками

Працівників будівельної галузі звільнятимуть лише після погодження з профспілками. Рішення про звільнення тепер не може прийматися однією стороною.  

Як передав кореспондент Голос.UA, про це сьогодні повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда після церемонії підписання галузевої угоди між Міністерством та профспілкою працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України на 2009-2011 роки.

За його словами, угода передбачає основи взаємовідносин між владою, працівниками та профспілками.

«У центрі цієї угоди стоїть працівник. Тобто, в угоді описані норми, які захищають працівників. У зв’язку зі складним становищем будівельної галузі частина підприємств починають скорочення штату або заробітної плати. Відтепер підприємства зобов’язання погоджувати звільнення працівників із профспілками», — зазначив міністр.

Також угодою передбачений розмір мінімальної заробітної плати, який тепер співпадає з прожитковим мінімумом.

«Некваліфікований працівник нашої галузі отримуватиме мінімальну зарплату, яка тепер співпадає з прожитковим мінімумом. А зарплатня кваліфікованих працівників буде вираховуватися із врахуванням коефіцієнту 1,28 за всіма розрядами», — сказав голова Центрального комітету профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василь Яньшин.  

 

Читайте также по теме