ГолосUA
16:31 20/01/2009

Буш залишає свій пост з одним із найнижчих рейтингів за історію США

Джордж Буш, 43 президент Сполучених Штатів Америки залишає свій пост з одним із найнижчих рейтингів в історії країни.

Про це повідомило радіо «Голос Америки».

Після восьми років керування країною, Джордж Буш-молодший передає своєму спадкоємцю справу; у їхньому списку — дві війни, у яких задіяні США, і найтяжча економічна криза.

За давньою традицією Білого Дому в понеділок увечері у верхній полиці робочого столу в Овальному кабінеті, Джордж Буш залишив Бараку Обамі записку. Прес-секретар тепер уже колишнього президента, Дейна Періно повідомила лише, що Д.Буш побажав Б.Обамі всіляких успіхів; інші подробиці не розголошувалися.

У той час, як буде проходити церемонія приведення до присяги Б.Обами, у Білому Домі кипітиме робота. У резиденції на Пенсільванія-Авеню шість поверхів. Персонал повинен буде за кілька годин спакувати всі особисті речі Бушів і відправити їх на вантажівці в Техас. Потім той же персонал повинен доставити сюди речі родини Обами для того, щоб до 16.00 за американським часом усе було готове для життя нового президента.

Старий президент востаннє пройде по галявині Білого Дому та підніметься на борт особистого вертольота, який доставить його на базу ВПС "Ендрюс" під Вашингтоном. Після короткого військового церемоніалу колишній верховний головнокомандуючий вилетить у Даллас.

 

Читайте также по теме