ГолосUA
12:45 13/11/2008

Бути 6 років поспіль Президентом Росії зможе лише новичок

Нові строки повноважень Президента після прийняття змін до Конституції Російської Федерації будуть розповсюджуватися тільки на особу, яка вперше балотується. Про це повідомив Президент Росії Дмитрій Медведєв в інтерв’ю французькій газеті «Фігаро».

Говорячи про свої пропозиції щодо подовження терміну мандата Президента з 4 до 6 років, Д.Медведєв зауважив: «Я можу сказати напевне тільки одне: цими новими строками зможе скористатися тільки той кандидат в Президенти, який балотуватиметься на цю посаду після набрання чинності відповідних поправок». /> Він підкреслив, що «за загальноправовими принципами нові терміни після зміни Конституції будуть розповсюджені тільки на нову особу, яке буде балотуватися вперше». «Зворотнього зв’язку вони не мають. Діючий строк для повноважень Президента або термін дії нинішніх повноважень Президента — 4 роки», — сказав Президент РФ.
Нагадаємо, Президент РФ Дмитрій Медведєв вніс до Державної Думи законопроект щодо подовження терміну повноважень глави держави з 4 до 6 років. Після цього деякі експерти припустили, що після прийняття подібних змін Володимир Путін знову зможе стати Президентом.

 

Читайте также по теме