ГолосUA
17:43 01/02/2011

Бузек розчарований, що не зустрінеться з Тимошенко

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек розчарований повідомленням про те, що у нього не буде можливості зустрітися з лідером української опозиції Юлією Тимошенко.

Як нагадав прес-секретар президента Європарламенту Роберт Голанські (Robert Golanski), зустріч планували у рамках можливого візиту Ю. Тимошенко до Брюсселя 2 лютого на запрошення Європейської народної партії.

"Президент Єжи Бузек був розчарований дізнатися, що у нього не буде можливості зустрітися з пані Тимошенко. Він був готовий зустрітися з нею під час її перебування в Брюсселі і обговорити з нею ситуацію в Україні і поточний стан відносин Україна-ЄС у спектрі її лідерства найбільшої опозиційної партії. Він очікує, що в майбутньому у нього буде можливість зустрітися з Юлією Тимошенко", — сказав Р. Голанські.

Окрім того, прес-секретар нагадав про занепокоєність Є. Бузека щодо застосування кримінального переслідування проти членів опозиційних політичних сил в Україні.

Як повідомлялося, слідчий з розслідування особливо важливих Генпрокуратури справ відмовив Ю. Тимошенко в її проханні залишити межі України для поїздки до Брюсселя, мотивуючи це рішення проведенням слідчих дій у кримінальній справі, порушеній стосовно неї. Окрім того, в Генпрокуратури є оперативні дані, що Ю. Тимошенко мала намір скористатися поїздкою за кордон, щоб залишити Україну і ухилитися від слідства.

За матеріалами: Інтерфакс — Україна

Читайте также по теме