Бюджет 2011 року розрахований на подальшу співпрацю з МВФ та Світовим банком — експерт

 

size="4">Бюджет 2011 року розрахований на подальшу співпрацю з МВФ та Світовим банком.

 

size="4">Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив генеральний директор Бюро економічних та соціальних технологій Валерій Гладкий.

 

size="4">«Цей проект бюджету, мені здається, розроблений методом програмування зверху вниз із врахуванням обмежень, які накладає на Україну співпраця з Міжнародним валютним фондом. І з цієї точки зору, бюджет у цьому вигляді дозволяє сподіватись на продовження співпраці з МВФ і Світовим банком», — запевнив експерт.

 

size="4">В. Гладкий пояснив «програмування зверху вниз» як «визначення доходів, видатків та бюджетного дефіциту, а окремі статті фінансування вже розроблятимуться виходячи з того, що бюджет вписувався в задані рамки обмеження».

 

size="4">«Знизу вверх — це коли всі відомства формують свої необмежені бюджетні запити від досягнутого: Міністерство фінансів отримує державний бюджет у два — три рази більший від реалістичного, потім починає від чогось відмовлятись, щось урізати, а щось фінансувати за остаточним принципом», — додав він.

 

size="4">Нагадаємо, 14 грудня Верховна Рада ухвалила проект Бюджету на 2011 рік в першому читанні.

 

 

size="4"> 

Читайте также по теме