ГолосUA
13:53 09/04/2010

Бюджет можна наповнити внутрішніми інвестиціями — А.Кінах

Джерелом дохідної частини державного бюджету-2010 можуть стати внутрішні інвестиції/

Про це сказав президент Українського союзу промисловців і підприємців, депутат Партії регіонів Анатолій Кінах на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA. />  
За його словами, гроші, акумульовані у населення, можуть стати ресурсом для наповнення бюджету, якщо вдасться подолати недовіру до банківської системи.  
"Ми чекаємо прозорих і зрозумілих "правил гри", відкриття доступу до депозитів, відновлення іпотечного кредитування, а також розуміння, як будуть обслуговуватися кредити, взяті раніше, та ті, які оформлені нині", – сказав він.

На переконання президента УСПП, внутрішні інвестиції є одним із найважливіших джерел наповнення бюджету.  
"Коли внутрішні інвестиції вкладаються в банківську систему, а банківський сектор кредитує економіку, з’являється шанс на розвиток та відновлення як підприємницького, промислового сектору, так і соціальної сфер", – зауважив політик.

Анатолій Кінах наголосив, що іншим джерелом наповнення державного бюджету можуть бути пенсійні фонди.  

"В усьому світі кошти пенсійних фондів використовуються як інвестиційний ресурс, – підкреслює він. – Це ще одна причина розморозити пенсійну реформу і почати її реалізовувати".

Водночас, президент УСПП застеріг від спроби підсилення фіскального тиску на платників податків.  
"Підприємства України завершили минулий рік з від’ємним фінансовим результатом, і подальше вимивання коштів призведе лише до масового банкрутства, – вважає він. –
 

Наповнювати бюджет слід на за рахунок пригнічення державного виробника, а за рахунок інших механізмів, таких як протидія корупції та скорочення обсягів тіньової економіки, яка у нас зашкалює за 50% ВВП". — підсумував він.

О. Каретнікова.

 

 

Читайте также по теме
ГолосUA
10:55 06/03/2024

Президент Украины Владимир Зеленский подписал закон, который определяет правила корпоративного управления государственными...