Мария Мамаева
13:58 03/02/2011

БЮТ- “Батьківщина” планує підготувати законопроект про розробку стратегічних родовищ

БЮТ- “Батьківщина” планує підготувати законопроект про стратегічні родовища, який дозволятиме розробку родовищ лише НАК “Нафтогаз”.

Про це заявила лідер БЮТ- “Батьківщина” Юлія Тимошенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми підготували законопроект, в якому забороняється віддавати такі стратегічні запаси нафти й газу на таких умовах сумнівним аферистам інвесторам, а вірніше — українським кланам. У цьому законі ми хочемо передбачити, що стратегічні родовища розробляються компанією НАК “Нафтогаз”, — наголосила Ю. Тимошенко.

За її словами, БЮТ- “Батьківщина” підготує довідку для кожного депутата Верховної Ради про те, чим володіє Україна на шельфі Чорного моря, що це може дати країні, і що може втратити у випадку, якщо закон не буде прийнятий. Таким чином, на думку лідера опозиції, кожний депутат відчує персональну відповідальність за неголосування по цьому закону.

Нагадаємо, що сьогодні лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що нинішня влада хоче відновити діяльність компанії “Vanco” і таким чином позбавити Україну стратегічних запасів нафти і газу на шельфі Чорного моря.

Читайте также по теме